۱۹ مهارتی که هر مدیر کارخانه برای موفقیت به آن نیاز دارد

۱۹  مهارتی که هر مدیر کارخانه برای موفقیت به آن نیاز دارد

یک مدیر کارخانه خوب سعی می کند با توجه به توانایی ها و مهارت ها و دانشی که دارد همه اعضای کارخانه را به گونه ای با هم هماهنگ کند تا راه رسیدن به اهداف مورد نظرش، هموار شود. به همین دلیل است که برای موفقیت واقعی، یک مدیر کارخانه باید مجموعه خاصی از مهارت ها را داشته باشد که به آنها در کار کمک کند. در ادامه به کلیدی ترین مهارت هایی که هر مدیر کارخانه باید داشته باشد، می پردازیم.

 مدیریت مالی

مدیر کارخانه باید بتواند به خوبی وضعیت کارخانه را از نظر مالی مدیریت کند. حقوق کارکنان، بودجه های لازم برای امور مهم، توجه به هزینه های احتمالی در آینده و … از جمله مسائلی هستند که مدیر کارخانه باید به آن ها توجه داشته باشد. به عنوان یک مدیر کارخانه، از شما انتظار می رود که با مسائل مالی زیادی سر و کار داشته باشید. بنابراین، طبیعی است که یکی از مهارت های برتر یک مدیر کارخانه موفق، مدیریت مالی باشد.

 ارتباطات

یکی دیگر از مهارت های ضروری برای مدیران کارخانه مربوط به نمایش گذاشتن مهارت های ارتباطی است. مدیر کارخانه باید این توانایی را داشته باشد که با همه ارتباط موثر برقرار کند. مدیر یک کارخانه هر روز با تعداد زیادی از افراد در ارتباط است از کارمندان کارخانه گرفته تا افراد خارج از کارخانه. او باید مهارت های ارتباطی بالایی داشته باشد و بداند که با هر فرد در هر جایگاهی که هست، چگونه رفتار کند.

 رهبری

مدیر کارخانه در راس همه کارها قرار دارد. او فردی است که سعی می کند همه امور را به گونه ای تنظیم کند تا مجموعه به سمت اهداف کسب و کار حرکت کند. به همین دلیل داشتن توانایی رهبری همه امور یکی از مهارت های مهم برای یک مدیر موفق کارخانه به حساب می آید.  یک مدیر کارخانه خوب باید بتواند مسئولیت یک موقعیت را به عهده بگیرد و برای انجام هر کاری راهنمایی روشنی بدهد.

 

 پیگیری عملکرد تیم

پیگیری عملکرد تیم

توانایی نظارت بر عملکرد تیم خود، به صورت روزانه یکی دیگر از مهارت های ضروری است که مدیران کارخانه برای موفقیت نیاز دارند. همه روزه پرسنل کارخانه در حال تلاش برای انجام مسئولیت های خود هستند اما این مدیر کارخانه است که باید بر همه امور نظارت داشته باشد و عملکرد آن ها را پیگیری نماید. با انجام این کار، نقاط قوت و ضعف تیم مشخص می شود و برای برنامه ریزی های آینده موثر خواهد بود.

 اجرایی کردن استاندارد های نگهداری

درباره بهداشت محیط و پرسنل و تجهیزات قوانین و انتظارات زیادی وجود دارد. یک مدیر موفق سعی می کند تمامی استاندارد ها را رعایت کند تا از بروز حوادث و اتفاقات ناگوار و خسارات مختلف جانی و مالی در آینده جلوگیری نماید.

 سازگاری

دنیای کسب و کار همواره در حال تغییر است و همیشه به یک شکل باقی نمی ماند به همین دلیل داشتن توانایی سازگاری و انطباق با شرایط جدید یکی دیگر از ویژگی های مهم و مورد نیاز یک مدیر موفق است. مدیر موفق باید بتواند شرایط و اوضاع قبلی را به شرایط جدید به وجود آمده هماهنگ و منطبق کند تا راه رسیدن به اهدافش آسان تر شود از همین رو پیگیری همان روش پیشین، کارآمدی لازم را نخواهد داشت و نیاز به تغییر در روش مدیریت با توجه به شرایط جدید، وجود دارد.

تعیین برنامه کاری برای کارکنان به منظور بهره وری بهتر

مدیر کارخانه باید به جای اینکه به کارکنان اجازه دهد وقت خودشان را بر روی چیزهایی متمرکز کنند که اهمیت کمتری دارد، باید توجه داشته باشد که هر کدام از پرسنل کارخانه یک وظیفه مشخص را برعهده داشته باشند و با پیگیری عملکرد آن ها، سعی کند تا از زمان و سرمایه بهره وری بهتر و بیشتری داشته باشد.

پایداری

یک مدیر موفق باید در انجام امور و وظایف خود پایداری داشته باشد. بدون پایداری و داشتن ثبات، امکان رسیدن به موفقیت برای فرد و یا یک مجموعه وجود نخواهد داشت. به همین دلیل است که این روزها تاکید زیادی بر سطح پایداری یک تجارت می شود. مدیر کارخانه باید در تمامی مراحل انجام کار از برنامه ریزی و طراحی گرفته تا ارائه محصول و خدمات به بازار، پایداری داشته باشد تا بتواند به نتیجه دلخواه خود برسد.

ایجاد کارآیی

ممکن است در سراسر تأسیسات شما مواردی وجود داشته باشد که با انجام اقدامات لازم بشود آن ها را کارآمدتر کرد. بهتر است یک بار دیگر تمامی قسمت ها را با دقت بیشتری بررسی نمایید و اقدامات لازم جهت کارآمدی بیشتر آن ها را در دستور کار قرار دهید.

ایجاد تحرک و اشتیاق به کار

به کار

گاهی اوقات، اعضای تیم از فعالیت زیاد ممکن است خسته شده باشند و انگیزه ی لازم برای ادامه کار را نداشته باشند. این وظیفه مدیر کارخانه است تا تحرک لازم را در آن ها ایجاد کند و افراد را برای ادامه فعالیت، مشتاق تر نماید.

 برنامه ریزی از پیش

یکی دیگر از مهارت های مهمی که یک مدیر کارخانه موفق باید داشته باشد، برنامه ریزی کردن از پیش می باشد. مدیر کارخانه باید قبل از انجام کارها، لیست امور و فعالیت هایی که باید انجام بشود را تهیه کند و برای آن ها جدول زمانی رسم کند و طبق آن، تمامی امور را پیگیری نماید.

 تصمیم گیری

داشتن مهارت تصمیم گیری برای مدیران کارخانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، زیرا آن ها  با تصمیمات سختی روبرو می شوند. برای رسیدن به موفقیت، یک مدیر کارخانه باید بتواند موقعیت های پیش رو را ارزیابی کند و بهترین تصمیم را بگیرد.

سازماندهی امور

بهره‌وری زمانی افزایش می‌یابد که کارکنان در همه زمان‌ها بدانند دقیقاً در کجا قرار دارند. مدیر موفق کارخانه مایل نیست که کارکنان وقت خود را به دنبال قطعات مورد نیاز خود برای تکمیل یک کار صرف کنند.

 قابل اعتماد بودن

اعتماد پذیری به مدیر

مدیر کارخانه باید همیشه قابل اعتماد باشد. این بدان معناست که کارمندان در هنگام بروز مشکلات نباید مشکلی در یافتن و صحبت با او نداشته باشند. همه کارکنان باید بتوانند به او اعتماد کنند و باور داشته باشند که مدیرشان در هنگام مواجهه با هر گونه مشکلی، تمام تلاش خود را می کند تا به آن ها در برطرف کردن مشکل کمک کند.

 کنترل کیفیت

مدیران کارخانه باید سیستمی برای بررسی فرآیندهای تولید داشته باشند. آن ها همچنین باید تخصص لازم را در زمینه کارهایی که به صورت روزانه با آن ها سر و کار دارند، داشته باشند. انجام بررسی های معمول و کنترل کیفیت کمک می کند تا برای رسیدن به موفقیت گام های مطمئن تری برداشت.

 مدیریت زمان

مدیریت زمان یکی دیگر از مهارت های ضروری است که هر مدیر کارخانه باید داشته باشد. در یک کارخانه، ضرب الاجل های مشخصی برای آماده سازی محصولات یا تکمیل وظایف وجود دارد. یعنی محصولات و یا خدمات باید در مدت زمانی مشخص و محدودی برای ارائه به بازار آماده شوند. مدیر کارخانه اگر مهارت مدیریت زمان را نداشته باشد، امکان تولید به موقع محصول نهایی وجود نخواهد داشت در نتیجه انجام پروژه به تاخیر می افتد و اینجاست که از جریان بازار پررقابت جا می مانند.

 مذاکره و گفتگو

گاهی اوقات نیاز است مدیران کارخانه با شرکای خود یا دیگر افراد سر و کار داشته باشند، مانند تأمین کنندگان و کسانی که مواد اولیه مورد نیاز کارخانه را تأمین می کنند. در مواقعی، یک مدیر کارخانه ممکن است مجبور شود با این افراد مذاکره کند تا معاملات بهتری انجام دهد و یا آن که همان معاملات قبلی را به خوبی ادامه دهد. پس مهارت مذاکره، یک مهارت بسیار ضروریست که هر مدیر موفق باید این مهارت را به دست بیاورد و آن را تقویت کند.

 مدیریت تعارض

در هر کسب و کاری، امکان ایجاد تعارض به اشکال مختلف وجود دارد. یک مدیر کارخانه موفق باید بتواند هر موقعیتی را کنترل کند و قبل از بروز هرگونه مشکل جدی راه حلی برای هر تعارضی بیابد.

 تفویض اختیار

در نهایت، یک مدیر کارخانه موفق باید بتواند وظایفی را به اعضای تیم خود محول کند و اطمینان حاصل کند که هرکس وظیفه ای را بر عهده دارد و در انجام آن، تخصص لازم را دارد.
مدیر کارخانه شدن و موفقیت در این راه و تبدیل شدن به یک مدیر موفق یک مسئولیت بزرگ است که نیازمنده داشتن مهارت های کلیدی و دانستن نکات طلایی می باشد. ما در این مقاله سعی کرده ایم که تمامی این نکات و مهارت هایی که حاصل تجربه ی شخصی و همکاری با مدیران موفق است را به شما ارائه دهیم تا مسیر پرفراز و نشیب موفقیت را برای شما هموار تر کنیم.